12 Temmuz 2009 Pazar

Selülit Mezoterapisi

Selülit genel yağlanmadan farklı bir durum olup diyetle, egzersizle veya diğer zayıflama yöntemleriyle tamamen ortadan kaldırılamaz. Selülitin en etkin tedavilerinden birisi de mezoterapidir. Tedavinin amacı kan ve lenf dolaşımını düzenlemek, fazla yağların parçalanmasını sağlamak, böylece selülitli dokuyu ortadan kaldırmaktır. Parçalanan yağların yakılması için tedavi, diyet, egzersiz, ve LPG ile desteklenir.

Bölgesel zayıflama ve sellülit tedavisinde yağ dokusunun aşırı toplandığı tüm bölgelere uygulama yapılabilir. İlaçlar mikroenjeksiyon tekniği ile cilde 1–6 mm derinliğinde ve ortalama 1 cm aralıklarla enjekte edilir. Enjeksiyonun içine bölgesel kan dolaşımını düzenleyen belli farmakolojik özelliklere sahip ilaçlar konur ve bunlar genellikle doğal bitkiseldir. Kişinin ihtiyacına göre haftada 1 – 2 kez uygulama yapılır. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmaz. Tedavi sırasında kafeinli içeceklerden (çay, kahve, kola), soda ve tuzdan uzak olmalı; yağsız, şekersiz, posalı yiyeceklerden oluşan diyetler uygulanması tavsiye edilmektedir.

Tedavi hastanın durumuna göre 8 – 15 seans uygulanır. Cilt esnek ve pürüzsüz bir görünüm kazanır. Eğer hasta diyet ile bunu korursa sonuçlar kalıcıdır. Mezoterapinin en büyük avantajlardan birisi bölgede zayıflama sağlarkan sarkma probleminin olmaması ve tam tersine toparlama ve şekillenme göstermesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder